Hotel

Activiteiten

Actief ontspannen voelt goed!

Het Hotel Bütgenbacher Hof bevindt zich centraal in de Ardennen, waar in de fascinerende natuur heel wat te ontdekken valt. De Hoge Venen, het grootste hoogveen van Europa, vormen een indrukwekkend natuurspektakel, maar de dichtbegroeide bossen, uitgestrekte weiden en velden zijn al even de moeite waard. Ook het meer van Bütgenbach dat op een boogscheut van het hotel ligt, is erg populair bij toeristen – niet op zijn minst vanwege de vele watersportmogelijkheden.

Wandelen

Beleef de natuur!

De Oostkantons zijn een paradijs voor wandelaars! Wat denkt u ervan om te beginnen met de 10,2 km lange rondwandeling rond het meer van Bütgenbach? U kunt gemakkelijk nog veel meer tochten plannen met de "Nodemapp Hike" app. De regio rond ons hotel heeft een totaal routenetwerk van meer dan 1.350 km. In de zomer van 2019 zijn in het hele gebied ook knooppunten en bewegwijzering aangebracht, zodat bezoekers kunnen genieten van het beste wandelcomfort.

Fietsen

Breng uw vakantie door in het zadel!

Tal van fietsroutes wachten op u. Voor wie de voorkeur geeft aan een meer ontspannen sfeer, zijn de RaVeL-routes uiterst geschikt – een netwerk van routes langs oude spoorwegen speciaal voor fietsers en wandelaars. Bütgenbach ligt trouwens langs de zogenaamde ‘Vennbahn’ tussen het Duitse Aken en Troisvierges in Luxemburg. Diegenen die naar wat meer avontuur op zoek zijn, kunnen de natuur vanuit een heel ander perspectief verkennen: van op de mountainbike. De app "Nodemapp Bike" helpt bij het plannen van uw tocht.

Meer informatie over de activiteiten in onze regio vindt u op de website van ostbelgien.eu

Onze 6 favoriete uitstapjes

Het meer van Bütgenbach - Hotel

Het meer van Bütgenbach

Het 120 hectare grote meer dat door de dam is ontstaan, heeft op elk moment van het jaar zijn charme. Geniet gewoon van het uitzicht op het meer vanaf de rustige oever of ontdek het vanuit alle hoeken. De rondwandeling leidt over 10,2 kilometer paden dicht bij de oever rond het meer en is toegankelijk te voet of met de fiets.
In de zomer opent het VENNtastic Beach met zandstrand, beachvolleybalveld en verhuur van waterfietsen/kajaks/stand-up paddle.

De Hoge Venen - Hotel

De Hoge Venen

De 5.000 hectare open veengebieden van de Hoge Venen zijn uniek in heel Europa. Sinds 1957 staat het landschap onder natuurbescherming. Hiermee is het het oudste natuurreservaat van Wallonië. De Hoge Venen zijn tot ver over de landsgrenzen heen beroemd en staan bekend als het kroonjuweel van het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel.

Kasteel Reinhardstein - Hotel

Kasteel Reinhardstein

Het kasteel Reinhardstein ligt in het dal van de Warche bij Robertville. Na het verval in 1812 werd het kasteel in 1970 opnieuw opgebouwd. Het is te bezoeken tijdens een rondleiding in de weekends, op feestdagen, in de schoolvakanties en op woensdag.

Kasteel Reinhardstein ligt op 14 km (20 minuten rijden) van het hotel.

Naar de website
Leisteenmijn & Museum van de "Blauwe Steen"

Leisteenmijn & Museum van de "Blauwe Steen"

Het dorp Recht was van de 18de tot het begin van de 20ste eeuw het centrum voor het ontginnen van blauwe steen. Een wandeling van 8 km lang herinnert aan het belang van de blauwe steen. Het parcours in de leisteenmijn zelf is korter en daar zal de bezoekers iets unieks beleven. Onder de grond met de helm op. De rondleiding van 800 m door schachten en mijnen geeft een beeld van het zware en gevaarlijke werk van de mijnwerker.

Een geweldige ervaring ook voor kinderen en bij slecht weer!

De mijn ligt op 20 km (25 minuten rijden) van het hotel.

Naar de website
Natuur- en kunstleerpad Heppenbach

Natuur- en kunstleerpad Heppenbach

Op het natuur- en kunstleerpad in Heppenbach kan de hele familie de natuur met alle zintuigen beleven. De bedoeling is de mensen te doordringen van de schoonheid en diversiteit van het bos, maar ook van de noodzaak om het te beschermen.  De wandeling is 2,6 km lang en is dus geschikt voor het hele gezin.

Heppenbach ligt op 10 km (15 minuten rijden) van het hotel.

Monschau bezoeken - Hotel

Monschau bezoeken

Monschau is een kleine Duitse stad net buiten de Belgische grens. Het plaatsje is vooral bekend om zijn levendige bedrijvigheid tussen oude muren met een middeleeuws karakter en idyllische vakwerkhuizen, en de steegjes met een bestrating van kasseien.

De stad Monschau ligt op 25 km (25 minuten rijden) van het hotel. Monschau is ook gemakkelijk bereikbaar met de fiets via het Ravel fietspad. 

Naar de website