Duurzaamheid

Een stap in de richting van milieubescherming

Duurzaam ontbijt bij Bütgenbacher Hof

Als deel van onze moeite om een positieve bijdrage in milieubescherming te leveren, hebben we ons ontbijtbuffet volledig nieuw ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd. Deze stap is een belangrijk begin van onze reis om een nog milieuvriendelijker bedrijf te worden en we kijken ernaar uit om ons ook op andere gebieden verder te ontwikkelen.

Voorverpakte producten vermijden:

Onze eerste stap naar een duurzamer ontbijt is het volledig schrappen van voorverpakte producten. We willen niet alleen verpakkingsafval verminderen, maar ook de kwaliteit en versheid van onze ingrediënten verbeteren. Vers, onbewerkt voedsel is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van onze gasten.

Regionale inkoop

Onze eerste stap naar een duurzamer ontbijt is het volledig schrappen van voorverpakte producten. We willen niet alleen verpakkingsafval verminderen, maar ook de kwaliteit en versheid van onze ingrediënten verbeteren. Vers, onbewerkt voedsel is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van onze gasten.

Regionale inkoop:

Een andere belangrijke stap is ons streven om zoveel mogelijk van onze ingrediënten regionaal in te kopen. Door lokale boeren en producenten te steunen, willen we niet alleen de regionale economie versterken, maar ook transportroutes en CO2-uitstoot minimaliseren. Deze aanpak stelt ons in staat om producten van hoge kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd het milieu te beschermen.

Een zoete verrijking voor onze gasten en het milieu

Bijen worden deel van de Bütgenbacher-Hof familie

We zijn verheugd om nieuwe zoemende familieleden in ons pand te verwelkomen: onze eigen bijen. Onze doelstelling is om de biodiversiteit in onze omgeving te ondersteunen en tegelijkertijd onze gasten bewust te maken van de belangrijke rol die bijen spelen in onze ecologische cyclus. Voor dit project worden we begeleid door "BEE Together", onder leiding van Simon Aulbert.

Biodiversiteit ondersteunen

De kolonisatie van onze eigen bijen is meer dan alleen een welkome verrijking voor ons. Het is een actieve bijdrage aan de bescherming van de biodiversiteit in onze omgeving. Omgeven door ongerepte natuur willen wij als hotel onze verantwoordelijkheid dragen voor de natuur. Bijen spelen een cruciale rol in de bestuiving van planten en dragen zo bij aan het behoud van een diverse flora. Door de bijenpopulatie te ondersteunen, willen we de biodiversiteit in onze ecologische omgeving helpen behouden en bevorderen.

Onze eigen honing voor onze gasten

Een bijzonder hoogtepunt van onze bijenteelt is de productie van onze eigen honing. Onze bezige bijen verzamelen ijverig nectar uit de omringende natuur en zetten dit om in gouden honing die de unieke smaak van onze regio weerspiegelt. Voor onze gasten betekent dit niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de vruchten van onze natuur, maar ook om een stukje van onze duurzame filosofie mee naar huis te nemen. De honing wordt intern verwerkt en is opgenomen in de menu's. Onze gasten kunnen onze eigen honing ook kopen in onze hotelwinkel.

Meerdere keren per jaar, tijdens de oogst, bieden we onze gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan een klein seminar. Hier legt "BEE Together" alles uit over bijen en beantwoordt graag alle vragen van onze gasten.