Nieuws & Jobs

Duurzaam ontbijt bij Bütgenbacher Hof: een stap in de richting van milieubescherming

Als deel van onze moeite om een positieve bijdrage in milieubescherming te leveren, hebben we ons ontbijtbuffet volledig nieuw ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd.

Deze stap is een belangrijk begin van onze reis om een nog milieuvriendelijker bedrijf te worden en we kijken ernaar uit om ons ook op andere gebieden verder te ontwikkelen.

Voorverpakte producten vermijden:

Onze eerste stap naar een duurzamer ontbijt is het volledig schrappen van voorverpakte producten. We willen niet alleen verpakkingsafval verminderen, maar ook de kwaliteit en versheid van onze ingrediënten verbeteren. Vers, onbewerkt voedsel is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van onze gasten.

Regionale inkoop:

Een andere belangrijke stap is ons streven om zoveel mogelijk van onze ingrediënten regionaal in te kopen. Door lokale boeren en producenten te steunen, willen we niet alleen de regionale economie versterken, maar ook transportroutes en CO2-uitstoot minimaliseren. Deze aanpak stelt ons in staat om producten van hoge kwaliteit aan te bieden en tegelijkertijd het milieu te beschermen.

Milieuvriendelijke alternatieven:

Overschakelen van servetten van papier naar servetten van stof is nog een stap in de richting van duurzaamheid. Door herbruikbare servetten te gebruiken, verminderen we niet alleen het verbruik van wegwerpmaterialen, maar creëren we ook een stijlvolle en aantrekkelijke sfeer bij het ontbijt.