Nieuws & Jobs

Bijen worden deel van de Bütgenbacher-Hof familie - Een zoete verrijking voor onze gasten en het milieu

We zijn verheugd om nieuwe zoemende familieleden in ons pand te verwelkomen: onze eigen bijen.

Onze doelstelling is om de biodiversiteit in onze omgeving te ondersteunen en tegelijkertijd onze gasten bewust te maken van de belangrijke rol die bijen spelen in onze ecologische cyclus. Voor dit project worden we begeleid door "BEE Together", onder leiding van Simon Aulbert.

Biodiversiteit ondersteunen:

De kolonisatie van onze eigen bijen is meer dan alleen een welkome verrijking voor ons. Het is een actieve bijdrage aan de bescherming van de biodiversiteit in onze omgeving. Omgeven door ongerepte natuur willen wij als hotel onze verantwoordelijkheid dragen voor de natuur. Bijen spelen een cruciale rol in de bestuiving van planten en dragen zo bij aan het behoud van een diverse flora. Door de bijenpopulatie te ondersteunen, willen we de biodiversiteit in onze ecologische omgeving helpen behouden en bevorderen.

Onze eigen honing voor onze gasten:

Een bijzonder hoogtepunt van onze bijenteelt is de productie van onze eigen honing. Onze bezige bijen verzamelen ijverig nectar uit de omringende natuur en zetten dit om in gouden honing die de unieke smaak van onze regio weerspiegelt. Voor onze gasten betekent dit niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de vruchten van onze natuur, maar ook om een stukje van onze duurzame filosofie mee naar huis te nemen. De honing wordt intern verwerkt en is opgenomen in de menu's. Onze gasten kunnen onze eigen honing ook kopen in onze hotelwinkel.
Meerdere keren per jaar, tijdens de oogst, bieden we onze gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan een klein seminar. Hier legt "BEE Together" alles uit over bijen en beantwoordt graag alle vragen van onze gasten.